torsdag 29. august 2013

Kjøkkenhygiene

Oversikt over viktige prinsipper ved god kjøkkenhygiene

Viktige prinsipper ved god kjøkkenhygiene, er 

1. Vaske hendene, alle overflater og rundt alle fingrene
Begrunnelse: Det er fordi du tar i masse ting når du er ute og går, og da får du masse bakterier på både fingrene og neglene.

2. Håret i strikk.
Begrunnelse: Det kan komme hår i maten, og det kan også være bakterier i håret.

3. Ringer
Begrunnelse: Det kommer masse bakterier under ringene.

4. Rent på bordene
Begrunnelse: Det må være rent på bordene du jobber på, hvis det ikke er rent, kan det være masse bakterier.

5. Ikke bruke samme skjærebrett/redskaper på salat og kjøtt
Begrunnelse: Du kan ikke bruke samme skjærebrett/redskaper på salat og kjøtt, med mindre du vasker det først. For rått kjøtt kan ikke blandes med salat og andre ting. Fordi det er for masse bakterier i rått kjøtt.

❥ Alice

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar